Onze Diensten

Data is the new gold

Als bedrijf weet je dat data het nieuwe goud is. Maar hoe zorg je ervoor dat de enorme hoeveelheid data die jouw bedrijf verzamelt, ook daadwerkelijk waarde toevoegt aan de bedrijfsvoering? Het antwoord is simpel: door deze data om te zetten in bruikbare inzichten en voorspellingen die kunnen helpen bij het nemen van beslissingen.

Een effectieve manier om deze inzichten te presenteren is door middel van rapporten en grafieken. Hiermee kun je complexe data op een overzichtelijke en begrijpelijke manier presenteren. Zo kan je bijvoorbeeld trends in klantengedrag, interne processen en productverbeteringen inzichtelijk maken.

Maar hoe maak je nu een effectief rapport of een overtuigende grafiek? Dit doe je met behulp van datavisualisatie tools. Hiermee maak je van abstracte data concrete informatie en eventueel kennis. De informatie kan je op verschillende wijzen presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een rapport, grafiek, animatie, landkaart of dashboard.

Om deze waarde te ontsluiten, hebben bedrijven een dataplatform nodig dat hen in staat stelt om data op een uniforme en performante manier te beheren. Dit platform moet beschikken over de mogelijkheid om het verleden te analyseren en nieuwe inzichten te krijgen, en de mogelijkheid om voorspellingen te doen en vooruit te plannen.

Als data engineer kan ik bedrijven helpen bij het opzetten van zo’n dataplatform en het ontsluiten van de Analytical & Predictive Power binnen hun organisatie. Hierbij kun je gebruik maken van bewezen technologie en eigen acceleratoren om oplossingen sneller te kunnen bouwen.

Kortom, door data om te zetten in bruikbare inzichten en deze te presenteren in overzichtelijke rapporten en grafieken, kan ik als data engineer waarde toevoegen aan de bedrijfsvoering van jouw bedrijf. En dat is uiteindelijk waar het om draait: het benutten van de waarde van data om de bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren.


graphs of performance analytics on a laptop screen
black ipad beside white ceramic mug

MS Powerplatform 

Ik doe ook ontwikkeling op het Microsoft Power platform. Concreet betekent dit het ontwikkelen van applicaties in PowerApps en automatisaties in PowerAutomate.

turned on black and grey laptop computer

Business Inteligence (BI) 

Als BI data engineer help ik jouw bedrijf bij het bruikbaar maken van jouw data. Mijn sterkte hierbij is het ETL deel, waarbij ik data dat uit verschillende databronnen samenbreng en aan elkaar koppel voor gebruik in datavisualisatietools zoals Qlik Sense of PowerBI.

Onze referenties

Je bent in goed gezelschap.